Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodZájezdy a dovolenéTermální lázněLázně Banovci - Hotel Zeleni Gaj 3*

Lázně Banovci - Hotel Zeleni Gaj 3*

Lázně Banovci - Hotel Zeleni Gaj 3*
SKVĚLÉ TERMÁLY

Lázně Banovci jsou příjemné menší lázně uprostřed netknuté přírody v blízkosti města Ljutomer (hlavního města regionu Prlekija). Lázně se nachází v srdci krásné přírody, všude kolem se rozkládají zlaté lány obilí a vinice. Zde se budete cítit jako v rodinných lázních s pohodovou atmosférou a krásnou výzdobou jak v hotelu, tak i v jeho okolí. Nechte se hýčkat při pobytu v termálech Bánovci, relaxováním v menším hotelu s wellness službami, saunami a komplexem termálních bazénů s teplotou vody 34°C – 38°C.
TERME BANOVCI: 1 840 m2 vodní plochy, z toho 216 m2 s termální vodou v krytém bazénu s podvodními masážemi, sauny (tři finské, jedna turecká), kongresový prostor, tři venkovní bazény s termální vodou, velký plavecký bazén s obyčejnou vodou s tobogánem a dětský bazén.
KEMP BANOVCI: klasický kemp, ve kterém je 130 kempovacích míst, v nudistickém 70. Nudistický kemp Banovci se jmenuje SONČNI GAJ a je prvním nudistickým kempem s termální vodou v Evropě.


Detailní popis zájezdu


Termín od: 6.1.2022
Doprava:Vlastní
Místo:Banovci
Cena od: 3 720 Kč
Kód zájezdu: CZ38
Strava:Snídaně
Typ zájezdu:Relax
Ubytování:Hotel

Nezávazně objednat

Hotel Zeleni Gaj 3*

Stránky:  1 2  

Stránky:  1 2  

Termíny zájezdu

Výběr zájezdu provedete tak, že si v tabulce níže vyberete variantu a termín a kliknete na cenu.

Hotel Zeleni Gaj 3* - 1/2 TWC B T SAT TV sejf F S KL - 2x Nocleh se snídaní

06.01.22 - 10.02.22 3 720 2
15.02.22 - 17.02.22 3 720 2
18.02.22 - 06.03.22 4 120 2
07.03.22 - 14.04.22 3 720 2
19.04.22 - 02.05.22 4 120 2
03.05.22 - 23.06.22 3 850 2
24.06.22 - 28.06.22 4 120 2
04.07.22 - 31.08.22 4 120 2
01.09.22 - 20.10.22 3 850 2
21.10.22 - 30.10.22 4 120 2
31.10.22 - 10.11.22 3 720 2
15.11.22 - 22.12.22 3 720 2
23.12.22 - 27.12.22 4 120 2
min. počet nocí
min. počet nocí

Dítě do 6,99 let zdarma. Dítě od 7 do 11,99 let na přistýlce v doprovodu 2 dospělých osob sleva 50%. Dítě od 12 do 14,99 let na přistýlce sleva 30%. Druhé dítě do 6,99 let sleva 50%. Druhé dítě od 7 do 14,99 let sleva 30%.
Příplatek za večeře 260 Kč/osoba/noc. Jednolůžkový pokoj 450 Kč/noc. Dítě do 3 let má polopenzi zdarma. Dítě od 3 do 12 let platí za večeře 180 Kč/den. Dítě starší 12 let platí za večeře 240 Kč/den. Pobytová taxa se platí na místě 2 EUR/osoba/noc. Přihlášení 2 EUR/osoba/pobyt. Komplexní pojištění včetně storna zájezdu A30 za cenu 45 Kč/osoba/den, děti do 14,99 let platí 30 Kč/den. Nově pojištění PANDEMIC A30 za 70 Kč/dospělá osoba/den a děti do 14,99 let platí 50 Kč/dítě/den.

Legenda zkratek
  • Pobytová taxaPT
  • Polopenze (snídaně a večeře)HB
  • Plná penze (snídaně, oběd, večeře)FB
  • All inclusive (snídaně, oběd, večeře a pití viz. konkrétní hotel)ALL
  • NoclehN
  • Nocleh se snídaníNZ
  • HotelHTL
  • ApartmánAPP
  • StudioS
  • BungalovBGW
  • Sprcha, WCTWC
  • Vana, WCKWC
  • DepandanceDEP
  • PavilonDEP
  • Turistický komplexTK
  • Pavilónový komplexPK
  • Balkon nebo terasaB/T
  • Balkon mořeBM
  • Balkon mořská strana (není přímý výhled na moře, výhled je zakryt stromy nebo něčím jiným)BMS
  • Balkon (orientovaný na opačnou stranu než je moře např. do parku, k parkovišti atd.)BP
  • Bez výhledu na mořeP
  • S výhledem na mořeM
  • Jednolůžkový pokoj1/1
  • Dvojlůžkový pokoj1/2
  • Dvojlůžkový pokoj s přistýlkou1/2+1
  • Třílůžkový pokoj1/3
  • Dvojlůžkový pokoj se dvěma přistýlkami1/2+2
  • TelevizeTV
  • Satelitní televizeSAT TV
  • KlimatizaceKL
  • Garáž GAR
  • LedničkaH
  • GrilG
  • TelefonT
  • FénS
  • Mini barF

Poloha: Terme Banovci.

Vzdálenost: Ostrava - Banovci - 523 km, Brno - Banovci - 359 km, Praha - Banovci - 556 km

Služby: snídaně a večeře formou bufetu, salátový bufet.

Klimatizace: ano.

Popis: recepce, restaurace, kadeřnický salon, solárium, svět saun, menší wellness centrum, venkovní a vnitřní bazén s termální vodou (34°C – 38°C), venkovní rekreační bazén s ohřívanou vodou (od 25°C – 27°C).

Cena navíc zahrnuje:

  • ubytování se snídaní
  • neomezené koupání ve vnitřních a venkovních bazénech
  • župan po dobu pobytu (oproti kauci 25 eur - platí se na recepci)
  • parkování
  • lehátka u bazénu
  • wi-fi
  • animační program hotelu

     

    Lázně Banovci jsou příjemné menší lázně uprostřed netknuté přírody v blízkosti města Ljutomer (hlavního města regionu Prlekija). Lázně se nachází v srdci krásné přírody, všude kolem se rozkládají zlaté lány obilí a vinice.

    V roce 1995 udělilo slovinské ministerstvo zdravotnictví této obci certifikát potvrzující, že se zde nachází termální voda s léčivými účinky. Termální lázně Banovci se rozkládají na téměř 2000 m2 vodní plochy. Termální pramen, který vyvěrá z hloubky 1700 m, má blahodárný účinek hlavně na pohybový aparát a s ním spojené pooperační stavy.

    Vodní areál

    V areálu vodního parku se nachází tři venkovní bazény a jeden vnitřní bazén s termální vodou (34-38 °C), plavecký bazén s vodou regulované teploty, bazén se skluzavkou a dětský bazén. Bazénový komplex je zaměřen na hosty všech generací. Z důvodu uspokojení přání i těch nejmladších hostů se v areálu vodního parku uskutečňují různé zábavné programy.

    Terme Banovci vycházejí vstříc také hostům vyznávající nudismus, jelikož je pro ně vyhrazen kemp se samostatným termálním bazénem. Kemp Sončni gaj založený v roce 1974, je první a stále ještě jediný nudistický kemp s termální vodou v Evropě. Nabízí 50 stanových míst, které jsou odděleny od standardního kempu. Má svoje vlastní umývárny i toalety a kulatý bazén s termální vodou.

    INDIKACE: potíže po úrazech a rehabilitace po operacích kostí, kloubů a svalů.

1. Vinný sklípek a Dom penine v Gornji Radgoni

Pokud pojedete do oblasti Prekmurje nebo přesněji do termálních lázní Radenci, Banovci, Moravske Toplice a Lendava, neváhejte a určitě si udělejte zastávku v GORNJI RADGONI. Největším lákadlem pro milovníky dobrého vína a sektu bude DOM PENINE, který se nachází na ulici Jurkovičeva ulica 5. Pokud budete přijíždět z Rakouska z městečka Bad Radkersburg, přejedete přes most přes řeku Muru (hraniční přejezd, dnes se tu již kontroly neprovádějí), a asi 50 metrů za mostem odbočte hned vpravo u kavárniček, kde necháte zdarma na parkovišti auto. Poté se pěšky vydáte po schodech na ulici Juričova, kde najdete DOM PENINE. Můžete si zakoupit prohlídku s průvodcem a degustací nebo si uděláte degustaci vlastní. V obchůdku si můžete zakoupit vzorek vámi zvoleného vína či sektu od 1 Eur/1 dcl a více, pohodlně se posadíte a budete na barových stylových stoličkách či židličkách, které vypadají jako zvětšenina uzávěru sektu vychutnávat to nejlepší ze SLOVINSKA. V obchůdku, který je prakticky takovou podnikovou prodejnou, si můžete zakoupit víno a sekt za bezkonkurenční ceny. Nejznámější slovinské šumivé víno je vyráběno právě zde a nazývá se ZLATA RADGONSKA PENINA a SREBRNA RADGONSKA PENINA. Dále pak víno Traminac, Tigrovo víno, Radgonska radina, Sivi pinot, Sauvignon, Janževec a další. Dokonce i řidiči si mohou dopřát skleničku, neboť ve Slovinsku je dovoleno 0,05% alkoholu v krvi.


Více na www.radgonske-gorice.si, kde najdete aktuální otevírací dobu v týdnu, o víkendech a svátcích.

 

2. Historické město Maribor

60 km vzdálené, 2. největší ve Slovinsku. Krásné městečko s překrásným historickým jádrem, které se rozkládá kolem řeky Drávy. Centrum je tvořeno dvěma náměstími – Hlavní náměstí (Hlavní trg) a Slomškovo náměstí (Slomškov trg). A je to právě prvně jmenované náměstí, jehož dominantou je kostel sv. Aloise a radnice Rotovž  a přímo uprostřed i morový sloup Panny Marie jako vzpomínka na tragickou událost. Celé náměstí lemují měšťanské domy. Ideální na procházku je zrekonstruovaná promenáda v bývalé přístavní čtvrti Lent. Na sebe namačkané domky na jedné straně a hukot řeky na druhé dodávají místu úžasnou atmosféru. Promenáda je také lemována velkým množstvím kavárniček, galerií, restaurací a obchůdků se suvenýry. Nejen díky své historii je Maribor známý. Na své si rozhodně přijdou i milovníci vína – už 400 let pěstují na vinici Slovenske Gorice víno. Můžete navštívit rozsáhlé sklepy. Typickými víny jsou především ta bílá – jako Ryzlink vlašský, Chardonnay, Muškát či Sauvignon. Velkou atrakcí je nejstarší réva, která stále rodí a proto je zapsána i do Guinessovy knihy rekordů. Největším vinným sklípkem je Vinag, více než 200 let starý sklípek, ze kterého se dostanete z Náměstí Svobody. Na druhé straně náměstí se nachází městský hrad z 15.století, v jehož prostorách můžete navštívit vlastivědné muzeum se spoustou kuriozit spojených s historií města. Maribor je pyšný na svůj městský park, který taktéž leží přímo v centru. Nedaleko od něj se nachází velké akvárium s různými druhy ryb či terária s velkými hady a ještěry.

3. Čokoládovna Zotter, Riegersburg, Rakousko

Cestou do lázní, nedaleko rakousko slovinských hranic si můžete udělat pauzu v Riegersburgu a zavítat do vyhlášené čokoládovny Zotter. Čokoládovna patří mezi 6 nejlepších výroben čokolády na světě. Produkuje více než 300 různých výrobků z čokolády. Můžete navštivit místní manufakturu a seznámit se se zpracováním a výrobou čokoládových pamlsků. Součástí areálu je i biofarma, restaurace, pekárna a samozřejmě obchod s čokoládou. Během prohlídky ochutnáte několik desítek příchutí čokolády. Tyto Fair Trade čokolády se vyrábí ručně vrstvením jednotlivých vrstev hořké, mléčné, bílé nebo ovocné čokolády a různých náplní. Některé druhy čokolády jsou složeny až z 6 různých vrstev. Ruční výroba čokolád Zotter se obejde bez jakýchkoli forem. Přebytek polevy se odstraňuje pomocí proudu studeného vzduchu. Tak vzniká typická zvlněná plocha všech ručně vyráběných čokolád Zotter. Při návštěvě čokoládovny v Riegersburgu dostane každý návštěvník lžičku a po celou dobu prohlídky může vyzkoušet různé druhy čokolád. Při návštěvě čokoládovny můžou klienti navštívit i hřbitov nápadů, jedlou zoo a čokoládové divadlo. Ve hřbitově nápadů je místo kde odpočívají čokolády, jejichž výroba již byla ukončena. Celá prohlídka trvá přibližně 1-2 hodiny. Návštěvníci také mohou očekávat:

Smelling and Curiosity Cabinet - "Hádej příchuť" hra a odhalení ingrediencí.
Labooko Cracking - Vysoce procentní kakaové směsi a barevné ovocné čokolády.

Lollytop-Stairway to Heaven - Čokoládová lízátka pro děti a mládež.

Nougsus-Paternoster - Výjimečné nugátové varianty.

Mi-Xing-Bar – Vyrobte si vlastní vytouženou čokoládu

Edible Zoo – Potěšení a Odpočinek v rekreační zóně Čokoládového obchůdku

a další zajímavé ochutnávací stezky.

K prohlídce je možný i audio průvodce v českém jazyce.

4. Vyhlídková věž Vinarium Lendava, Slovinsko

Skvělým výletem pro Vás z termálních lázní Lendava (a nejen z nich, možná tudy budete jen projíždět do termálů nebo k moři), bude příjemná procházka vinicemi do Lendavských goric na nejvyšší bod vinic a to na rozhlednu VINARIUM. VINARIUM dostalo svůj název podle okolních vinic, vinařů a vína, nachází se ve výšce 302 m.n.m., říká se mu také VINARIUM LENDAVA, PANONSKÝ MAJÁK nebo POMURSKÁ EIFFELOVA VĚŽ. Rozhledna byla otevřena teprve 2.9.2015, projektoval ji architect Oskar Virag a Iztok Rajšter firmy Vires. Rozhledna je nejvyšší rozhlednou ve Slovinsku, měří 53,5 metrů, má přízemí a devět pater. Úplně nahoru se můžete dostat pokud zdoláte 240 schodů nebo vyjedete výtahem, tam na Vás čeká úchvatný výhled do 4 zemí a to Slovinska, Maďarska, Chorvatska a Rakouska. V přízemí se nachází pokladna, prodejna suvenýrů a kavárnička s vnitřním a venkovním posezením. Výstavba stála 1,8 milionu euro. Před rozhlednou jsou dřevěné stánky se skvělým vínem a dobrotami místních vinařů.

Jak se zde dostat pěšky? Od hotelu Lipa se vydáte směrem doprava k vinicím (supermarket Spar budete mít po levé straně), na semaforu pokračujete pořád dále rovně, nikam neodbočujete, po pár metrech narazíte na podrobnou mapu, kde se lépe zorientujete, po několika stech metrech narazíte po pravé straně na hrnčířskou dílnu (lončarstvo), vy však pokračujete stale dale. Od hotelu k rozhledně to máte přesně  2 kilometry. Autem zde můžete take dojet a to z centra Lendavy nebo z jiných vesniček.

Více informací získáte na webových stránkách: www.vinarium-lendava.si

Rádi bychom vás pozvali na návštěvu včelařského muzea, která zahrnuje ukázku starých metod výroby medu, ochutnávky medu a medových výrobků. Včelín pochází z konce 19. století. Zařízení je stále udržováno a představuje mimořádně bohaté kulturní dědictví. První majitel včelína byl statkář a učitel Evžen Antauer z Tropovce. V roce 1945 koupil panství zemědělec Alojz Šeruga. Ten však zanechal včelařství ve velmi špatném stavu, které zakoupil v roce 1996 včelař Drago Šalamun. Ten ze svého majetku vybudoval včelí muzeum. To bylo sestaveno díky sběru starého včelařského vybavení. Všechny exponáty v muzeu jsou od  nejstarších včelařů, kteří již zanechali svého řemesla, ale měli touhu zachovat včelařství takové, jaké bylo kdysi. Včelín je chráněn jako kulturní památka. Sám úl je osmiboký pavilon se střešním poklopem pro větrání, úl má i osvětlení. V tomto úle bylo možné včelařit s 84 roji. V muzeu můžete vidět odsávání medu, lisy na vosk, více než 300 let starý dřevěný úl, model, koše na chytání včel ze stromů,  různou literaturu o včelařství, klece na včely a mnoho dalších zajímavých včelařských potřeb..

Květinový med - posiluje srdce a cévy, barva tohoto medu je žlutá až světle hnědá, med velmi rychle krystalizuje.

Acacia med - zklidňuje a zmírňuje únavu, tento med má mléčnou chuť, a proto ho někteří lidé nazývají mléčným medem.

Kaštanový med - má jantarově hnědou barvu, ostrou vůni a chuť trošku nahořklou díky velkému množství pylu, dobře působí na gastrointestinální trakt, játra a nespavost.

Lipový med - posiluje imunitu a pomáhá překonat chlad.

Manini med - je tmavě zbarvený a obsahuje mnoho minerálů, pomáhá při zánětech dýchacích cest a při nervovém napětí.

Med s červenou řepnou šťávou - tento med patří do vyšší jakostní třídy, působí příznivě na fungování srdce a nervový systém, pomáhá s astma, bronchitidou, eliminuje anémii a zvyšuje imunitní systém těla.

Medový likér - Medový likér je lihovina se 16-35% objemu Alkoholu a je vyrobena smícháním nejjemnějšího a nejaromatičtějšího medu v ovocných destilátech.

Svíčky  z vosku - Vosk je materiál vyráběný včely. Ze žláz umístěných na břišní straně se vylučuje speciální sekrece skrz otvory, které jsou vytvrzeny ve vzduchu v drobných voskových dlaždicích. S ní včely staví voštiny. Je žlutá až oranžově zbarvená, příjemná vůně, když se stává hnětivou, stává se pružnou a není rozpustná ve vodě. Používá se v kosmetice, lékárně, pro výrobu punčochových kalhot a ozdobných svíček.

Tohle včelařství Vám nabízí :

  • Seznámení se s významem včelařství.
  • Rozhovor se včelařem.
  • Druhy včelstev sloužící v minulosti a dnes.
  • Včelařské zařízení a nástroje,  význam včel jako opylovačů.
  • Seznam včelích produktů a jejich použití.
  • Ochutnávky medu a medových výrobků
  • Návštěva včelařského muzea.
  • Prohlídku 110 let starého včelína a souvisejících zařízení.
  • Děti si vyrobí svíčku z včelího vosku, kterou si sebou mohou odnést jako suvenýr.

Prohlídka včelařského muzea a krasné zahrady stojí 3 Eur/osobu, cena zahrnuje i ochutnávku medových perníčku a likéru.

Kde Muzeum včelařství najdete?

Adresa: Krapje 22, 9241 Veržej, Slovinsko

Muzeum se nachází pouze 2 Km od Therme Banovci.

GPS: H57X+F8 Krapje, Veržej, Slovinsko

Tel.: +386 (0)31 761 680
+386 (0)31 853 390

http://cebelarski-muzej.si/tigeli/sl

PRLEŠKA GIBANICA

Gibanica s tvarohem a zakysanou smetanou

Těsto

400g pšeničné bílé mouky

1 lžíce oleje

Špetka soli

Vlažná voda dle potřeby

 

Náplň - smetana se zakysanou smetanou

700g tvarohu

9 dl zakysané smetany

2-4 lžíce cukru

1 balíček vanilkového cukru

 

200g másla nebo oleje na potření těsta

 

Příprava

Do mísy prosejeme mouku a doprostřed uděláme díru. Dovnitř nalejeme vlažnou vodu a přidáme   olej a sůl, poté z toho uděláme hladké, pružné těsto. Zformujeme jej do bochníku a potřeme olejem, přikryjeme miskou a necháme 2 hod. odpočívat.

Vymažeme kulatý pekáč o průměru asi 35 cm máslem.

V hrnci roztopíme máslo.

Po dvou hodinách těsto vytáhneme a položíme na lehce navlhčenou pracovní plochu, poté jej zadní stranou dlaní rozválíme na co nejtenčí plátky.

Umístíme jej do pekáče tak, že polovina těsta bude trčet ven z pekáče. Těsto zavěšené přes okraj se rozřeže k okraji na 7 stejných dílů.

Mezitím zahřejeme troubu na 180°C.

První, spodní část  těsta, celou potřeme rozpuštěným máslem, zakysanou smetanou, posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto část zakryjeme jedním ze sedmi kusů těsta visícího přes okraj. Druhou vrstvu těsta natřeme olejem a rovnoměrně posypeme tvarohem. Tento postup opakujeme, dokud se nespotřebuje nádivka a nezakryjeme všechny části.

Poté zasuneme pekáč do předehřáté trouby a do zlatova pečeme, cca 40 minut při teplotě 180°C. Po vytáhnutí z trouby Gibanicu natřeme máslem, smíchaným s vanilkovým cukrem.

 

Dobrou chuť.

 

Pohankový chléb

0,5 kg Pohankové mouky

0,5 kg bílé mouky

0,3 l vody, může být více podle potřeby

1 čajová lžička soli

2 sáčky sušeného droždí

2 čajové lžičky oleje

2 lžičky mletého nebo celého kmínu

ořechy lze přidat podle potřeby

 

postup:

Uvařte vodu se solí a nalijte ji na pohankovou mouku.  Po vychladnutí zamíchejte s bílou moukou. Uprostřed vytvoříte díru, do které přidáte droždí, trochu jej předtím smíchejte s vodou.

Přidejte kmín (vlašské ořechy), ještě trochu vody a nakonec olej. Míchejte 3-5 minut.

Těsto nechte kynout na teplejším místě, po dobu 20-30 minut. Mezitím si předehřejte troubu           na 200°C.

Po uplynutí doby těsto začněte hnětat a nakonec vložte do formy s pečícím papírem, nebo do formy vymazanou pšeničnou moukou.

Prvních 15 minut pečte chléb při teplotě 200°C, poté dalších 45 minut při teplotě 180°C.

 

Dobrou chuť! J

Nezávazná objednávka

Specifikace zájezdu

Nevybrali jste si žádný zájezd. Prosím vyberte si termín zájezdu z nabídky kliknutím na obrázek košíku u ceny zájezdu.

Informativní výpočet ceny

Pokud objednáváte zájezd pro více než 10 osob nebo chcete objednat více dnů než je v nabídce, napište nám prosím tyto informace do poznámky.


Orientační cena zájezdu

Nezávazně objednat

Chcete změnit vybraný termín zájezdu?
Při změně termínu se vymaže nastavení specifikace zájezdu.


Kontaktní údaje

*

*

*

Položky označené * jsou povinné.

Máte dotaz? 721 154 494, 604 227 789