ÚvodCestovní kancelářInformujemeKremšnita
Kremšnita
Ingredience
1. Směs
- 10 ŽLOUTKU
- 30 dag polohrubé mouky
- 30 dag cukru
- 3 vanilkové cukry
- 2dl mléka
2. Směs
- 12 dl mléka
- 12 dl vody
- 3 vanilkové cukry
3. Směs
- 10 bílků
- 20 dag moučkového cukru
Listové těsto
Upéct listové těsto na obracené straně plechu, který později použijete na formování kremšnit. (POZOR FRANTO: pokud je varianta s listovým těstem nahoře, upéct 2 stejně velké těsta)
Příprava
- směs dobře vyšleháme
- směs vaříme na mírném ohni, až se 2. směs vzkypí, přilijeme 1. směs a za míchání vaříme, dokud směs neztuhne jako pudink, cca 15 minut. Dbát, aby se směs nepřichytila. Na konci z bílku a moučkového cukru vyšlehat sníh a pomalu zamíchat do vřelé směsi.
Do plechu dat upečené listové těsto a zalít ho horkou směsi.
- Varianta s listovým těstem nahoře: na horkou směs dát 2. upečené listové těsto a posypat moučkovým cukrem až kremšnite vystydnou.
- Varianta se šlehačkou a čokoládou: až směs na listovém těstě vystydne, dát na ní 1 – 1,5 tlustou vrstvu šlehačky a přelít čokoládovou polevou.