Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodCestovní kancelářInformujemeKremšnita

Kremšnita

IngredienceSamoborske kremšnite

1. Směs

  • 10 ŽLOUTKU
  • 30 dag polohrubé mouky
  • 30 dag cukru
  • 3 vanilkové cukry
  • 2dl mléka

2. Směs

  • 12 dl mléka
  • 12 dl vody
  • 3 vanilkové cukry

3. Směs

  • 10 bílků
  • 20 dag moučkového cukru

Listové těsto

Upéct listové těsto na obracené straně plechu, který později použijete na formování kremšnit. (POZOR FRANTO: pokud je varianta s listovým těstem nahoře, upéct 2 stejně velké těsta)

Příprava

  1. směs dobře vyšleháme
  2. směs vaříme na mírném ohni, až se 2. směs vzkypí, přilijeme 1. směs a za míchání vaříme, dokud směs neztuhne jako pudink, cca 15 minut. Dbát, aby se směs nepřichytila.  Na konci z bílku a moučkového cukru vyšlehat sníh a pomalu zamíchat do vřelé směsi.

Do plechu dat upečené listové těsto a zalít ho horkou směsi.

  1. Varianta s listovým těstem nahoře: na horkou směs dát 2. upečené listové těsto a posypat moučkovým cukrem až kremšnite vystydnou.
  2. Varianta se šlehačkou a čokoládou: až směs na listovém těstě vystydne, dát na ní 1 – 1,5 tlustou vrstvu šlehačky a přelít čokoládovou polevou.

Zpět na Informujeme

Máte dotaz? 721 154 494, 604 227 789, 777 147 717